Interessant:

3VO vindt sms-alerts in het verkeer gevaarlijk

nieuws 20 april 2006 om 12:07

Rijkswaterstaat start zaterdag met een experiment waarbij automobilisten via hun mobiele telefoon worden gewaarschuwd voor gevaarlijke verkeerssituaties. De Nederlandse organisatie voor de verkeersveiligheid, 3VO, is echter niet blij met het experiment van Rijkswaterstaat. 3VO noemt het zelfs gevaarlijk en mogelijk in strijd met de wet.

Ongeveer honderd automobilisten doen mee aan het experiment van Rijkswaterstaat. Deze vorm van sms-alerts werkt via cell broadcast, met deze technologie worden berichtjes verstuurd naar alle mobiele telefoons in de omgeving. Het ontvangen van deze berichtjes kost niks.

Rijkswaterstaat houdt zijn experiment in de omgeving van Utrecht, een berucht knelpunt in het Nederlandse wegennet.

3VO meent echter dat het versturen van berichtjes aan automobilisten, niet strookt met de verplichting om handsfree te bellen. Het is verboden om tijdens het rijden een mobieltje vast te houden, ongeacht of het toestel is ingeschakeld of niet.

Zaterdag geeft de Minister Peijs (Verkeer) het startschot voor de proef. Automobilisten ontvangen dan informatie over grote ongelukken, spookrijders en andere extreme verkeersomstandigheden.

NU.nl