Interessant:

Live beelden van Rotterdam Marathon op iMode

nieuws 7 april 2006 om 13:34

De Fortis Marathon Rotterdam wordt zondag 9 april voor de 26e keer gelopen. Nieuw dit jaar is dat liefhebbers van hardlopen en vrienden en familie van de deelnemers de marathon van héél dichtbij kunnen meemaken. Naast de tv-beelden die op de NOS en TV Rijnmond te zien zijn, doet KPN live verslag van de hele marathon via internet en de mobiele telefoon.

Het is voor het eerst op Nederlandse bodem dat een dergelijk evenement live in beeld wordt gebracht via tv, internet en telefoon tegelijk. Het grote voordeel voor de kijkers op internet of op de mobiele telefoon is dat zij zelf kunnen kiezen welke beelden zij willen zien.

Rondom het parcours en bij de eindstreep staan verschillende camera’s en verslaggevers opgesteld; een camera op een motor volgt de deelnemers in actie. Boven Rotterdam cirkelt ook nog een helikopter; kijkers kunnen ook deze spectaculaire beelden uit vogelperspectief aanklikken en live volgen. Dit brengt bijzondere nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. Zo kunnen toeschouwers langs de Kralingse Plas bijvoorbeeld de actie elders op het parcours scherp in beeld brengen, direct op hun mobieltje.

De beelden worden alleen uitgezonden op iMode. Om de beelden te kunnen bekijken is een iMode telefoon en bijbehorend abonnement nodig. Tijdens de marathon zijn de beelden gratis beschikbaar. Normaal kost televisie op iMode 25 eurocent per minuut.

Persoonlijke video
Deelnemers aan de marathon kunnen door KPN een persoonlijke video laten maken. Op basis van het startnummer en beelden die KPN van de deelnemer op 7 verschillende punten langs de route heeft opgenomen, wordt de persoonlijke video gemonteerd. De video kan vanaf 12 april besteld worden via www.fortismarathonrotterdam.nl en kost €4,50. Na betaling kan deze vrijwel direct bekeken worden op een nieuwe website van KPN - www.kpnmediastream.nl.

Marathon sms service
Met de SMS-service kan de loper familie en vrienden op de hoogte houden van de marathontijden. De doorkomsttijden op alle 5 kilometerpunten ontvangen zij dan per sms op hun mobiele telefoon. Deze service wordt door KPN mogelijk gemaakt.