Interessant:

PvdA zet vraagtekens bij heffing op MP3 spelers

nieuws 11 november 2005 om 17:53

De voorgestelde kopieerheffing op MP3 spelers heeft de Nederlandse gemoederen deze week flink bezig gehouden. Zelfs de politiek bemoeit zich met het voorstel van SONT dat MP3-spelers en DVD recorders maar liefst 25 euro duurder kan maken.

PvdA'er Martijn van Dam wil graag een debat in de Tweede Kamer over deze kopieerheffing, die niet alleen voor MP3-spelers zal gelden, maar ook voor DVD-recorders met een harde schijf.

Van Dam vreest dat de kopieerheffing wordt ingevoerd, zonder dat het nut van een dergelijke heffing volledig duidelijk is. Als het aan de Stichting Onderhandeling Thuiskopievergoeding (SONT) ligt betalen Nederlanders als extra belasting over in Nederland aangeschafte MP3-spelers.

Naast politicus Van Dam maakt ook onderzoeksjournalist Groothedde zich zorgen om de gang van zaken omtrent de kopieervergoeding op MP3-spelers. Zo weet Groothegge te melden dat het nog lang niet zeker is of er een heffing komt. Terwijl SONT doet voorkomen alsof alleen de hoogte van de heffing bepaald moet worden.

Martijn van Dam vindt de onduidelijkheid over deze voorgenomen heffing zo groot, dat hij graag een debat wil met de betrokken ministers.

WebWereld