Interessant:

Ruim 200.000 jongeren MSNen al met Chatman van Hi

nieuws 1 november 2005 om 22:50

Hi is een grootscheepse promotie gestart voor de mobiele versie van MSN Messenger. Centraal in de campagne staat het karakter Chatman, een uiterst markante verschijning die laat zien dat men altijd kan MSN'en. En Chatman heeft succes.

Sinds de start van de campagne op 19 september hebben al ruim 200.000 jongeren via MSN gechat met Chatman. Met zijn felgele outfit en karakteristieke snor heeft Chatman een opvallende en geheel eigen look. Chatman is niet alleen een bekende figuur aan het worden vanwege zijn optredens op straat, in de TV- en radiospots of in printuitingen. De campagne maakt ook uitgebreid gebruik van online middelen, een aanpak die natuurlijk heel goed past bij een dienst als MSN. Chatman heeft niet alleen zijn eigen website en weblog, je kunt hem ook toevoegen aan je eigen MSN buddylist en vervolgens vrolijk mee chatten. Dit hebben jongeren dan ook al massaal gedaan. Dit is de eerste keer dat een zogeheten 'messenger buddy-bot' op deze wijze is toegepast in Nederland.

Meer dan 206.000 jongeren hebben gedurende de afgelopen weken de Chatman buddy-bot al toegevoegd aan hun buddylist en met hem gemsn'd. Dit aantal stijgt op dit moment met ruim 10.000 stuks per dag. De buddy-bot is een stukje software, dat in staat is om op natuurlijke wijze te communiceren, haast alsof het een levend persoon is. Gemiddeld wisselen jongeren gedurende een chat-sessie zo'n 26 zinnen heen en weer met Chatman; in totaal werden er al 43,5 miljoen zinnen met Chatman uitgewisseld. De buddy-bot is er om duidelijk te maken, dat het nu mogelijk is om MSN te gebruiken via de mobiele telefoon.

Op dinsdag 1 november wordt het bijna onmogelijk om aan Chatman of MSN op je mobiel voorbij te gaan: gedurende de hele dag staat de homepage van MSN geheel in het teken van Hi Bla Bla en dus ook van Chatman.

PortableGear.nl