Interessant:

Apple iTunes podcast-ondersteuning niet waterdicht

nieuws 16 augustus 2005 om 19:48

Onlangs introduceerde Apple zijn nieuwe versie van iTunes, software waarmee computergebruikers hun muziekcollectie kunnen beheren. Een van de vernieuwingen was de integratie van podcasts in de software. Deze ondersteuning blijkt echter te rammelen.

Twee Nederlanders ontdekten het lek in de podcast-functie van iTunes. Het is namelijk zeer eenvoudig om podcasts van concurrenten uit de lijst te laten verwijderen en zelfs om iedere gewenste podcast op de eerste plaats te zetten.

Aanvankelijk waren de meeste podcasters zeer te spreken over de integratie van podcasts in iTunes, maar al snel bleek dat Apple de voorkeur gaf aan podcasts van professionals. Podcasts van de reguliere internetters werden indie podcasts genoemd en stonden steevast laag op de lijst van nieuwe podcasts.

De Nederlandse gebroeders Van Bockhorst ontdekten dat het zeer eenvoudig is om de top-100 van populairste podcasts aan te passen. Door zich constant aan en af te melden, kwamen hun eigen podcasts binnen de kortste keren op nummer één te staan. Ook was het zeer eenvoudig om podcasts te verwijderen. Het enige wat men hoeft te doen, is een mail naar Apple sturen via de optie report concern, wat zoveel betekent als zorg uiten. De podcast werd direct verwijderd, zonder enige vorm van overleg.

Apple wil nog niet op de ontdekking van de gebroeders Van Bockhorst reageren.

WebWereld