Interessant:

Apple wil videoclips verkopen via iTunes Music Store

nieuws 18 juli 2005 om 17:31

De iTunes Music Store en de iPod muziekspeler versterken elkaar in hun succes, onlangs passeerde iTunes de grens van een half miljard verkochte nummers en de iPod verkoopcijfers verzesvoudigden. Apple zoekt een nieuwe uitdaging in videoclips.

Volgens de Wall Street Journal is Apple in gesprek met de grote platenlabels, om de verkoop van videoclips via iTunes mogelijk te maken. Deze gesprekken zijn nog geheim, waardoor niemand de berichten kan bevestigen.

Volgens de Wall Street Journal zou de verkoop al in het najaar van dit jaar van start kunnen gaan. Experts verwachten een prijs van ongeveer twee euro voor een videoclip.

Kenners uit de muziek- en internetwereld denken ook dat Apple een nieuwe generatie iPod's op de markt zal brengen. Deze nieuwste iPod's zullen in staat zijn om videobeelden af te spelen. Internetters kunnen dan via iTunes hun favoriete clips aanschaffen en vervolgens bekijken op hun iPod met videomogelijkheden.

Apple zou wel eens een gat in de markt ontdekt kunnen hebben, consumenten hebben geen behoefte aan complete films op hun kleine mediaspelers. Maar de korte videoclips vormen een leuke afleiding tijdens een treinreis of een schoolpauze.

The Inquirer