Interessant:

iPod bezitters hekelen mobieltjes en videospelers

nieuws 21 juni 2005 om 22:45

Sociologisch onderzoek wijst uit dat iPod-eigenaren een hekel hebben aan mobiele telefoons, draagbare videospelers en aan andere mensen. Socioloog Michael Bull, een zelfbenoemde iPod-onderzoeker, bracht deze bevindingen onlangs naar buiten.

Volgens Bull interviewde 1.000 iPod-eigenaren over de hele wereld over hun iPod. De meeste iPod-eigenaren zijn loyale consumenten met een middelmatige tot grote portemonnee. Een meerderheid van de respondenten ziet hun iPod als hun meest favoriete elektronica apparaat.

Ook blijkt dat de meeste iPod-eigenaren niets moeten hebben van mobiele telefoons, wellicht een tegenslag voor Apple. Motorola en Apple werken al een tijdje samen aan de lancering van een iTunes mobiele telefoon.

De doorsnee iPod-eigenaar zit ook niet te wachten op videomogelijkheden op de iPod, het afspelen van muziek is meer dan voldoende.

Al met al lijkt de iPod-eigenaar een beetje mensenschuw. Hoe meer mensen met een iPod door het leven gaan, hoe minder sociaal de publieke ruimte zal worden. Iedereen zit immers naar zijn eigen muziek te luisteren.

engadget