Interessant:

Camerafoon zorgt voor gewelddadige rage

nieuws 4 juni 2005 om 10:54

Engeland wordt geteisterd door een golf van geweld, met als ingredienten kinderen, camerafoons en extreem geweld. Bij het zogenaamde happy slapping mishandelen kinderen willekeurige passenten en filmen dat met hun camerafoon.

Groepen jongeren gaan zich ten buiten aan extreem geweld ten opzichte van volstrekte vreemden en filmen dit met hun camerafoon. Vervolgens worden de bestanden vervolgens uitgewisseld via internet en MMS.

Het aantal incidenten neemt hand over hand toe. Begin mei werd een 13 jarig meisje door 20 jongeren in elkaar geslagen en ondertussen (uiteraard) gefilmd met een camerafoon. Ook pizzabezorgers moeten het ontgelden en zijn regelmatig doelwit van happy slappers.

Het meest tragische geval is toch wel de 35-jarige kankerpatiente Caroline Monk die hardhandig tegen de grond werd gewerkt door een groep kinderen. Pas nadat ze riep dat ze ernstig ziek was stopten de kinderen met slaan en schoppen.

Sommige scholen in Engeland nemen hele drastische maatregelen om het happy slapping te voorkomen. Zo heeft de St Martin-in-the-Fields School in Londen haar leerlingen verboden om camerafoons bij zich te dragen.

Tegelijkertijd wordt er echter ook openlijk getwijfeld aan het bestaan van dit verwerpelijke fenomeen. Gezien de enorme media aandacht is het heel goed mogelijk dat mensen zelf hun mishandeling in scene zetten. Dit is althans de mening van Graham Barnfield een hoogleraar van de East Londen Universiteit.

portablegear.nl