Interessant:

Fin verbreekt SMS record met nieuwste smartphone

nieuws 28 april 2005 om 23:48

Het verbeteren van het SMS record is langzamerhand uitgegroeid tot een zelfstandige sportdiscipline. Voor het eerst maakte een deelnemer gebruik van een smartphone, compleet met QWERTY toetsenbord. Critici betichten de Fin van valsspelen.

Bij deze recordpoging maakte de Fin Arttu Harkki gebruik van de Treo 650 smartphone, een hagelnieuwe Pocket PC Phone van palmOne. De Fin behaalde eerder al een SMS record met een reguliere telefoon.

In slechts 2 minuten en 22,9 seconden wist Harkki de volgende zin te typen op zijn Treo 650:The telephone was invented by Alexander Graham Bell (UK), who filed his patent for the telephone on 14 February 1876 at the New York Patent Office, USA. The first intelligible call occurred in March 1876 in Boston, Massachusetts, when Bell phoned his assistant in a nearby room and said 'Come here Watson, I want you.'

Ondanks dat deze poging gedaan werd met behulp van een volledig toetsenbord, is de recordpoging wel geldig. PalmOne benadrukt dat Harkki de hele tekst met slechts één duim typte.

WebWereld