Interessant:

Sony toont juweeltjes van Minidisc MP3 spelers

nieuws 21 februari 2005 om 19:11

Sony lanceert in korte tijd een groot aantal nieuwe MP3 spelers. De komst van deze draagbare MP3 spelers worden zeer positief ontvangen en kunnen een goede concurrent van de Apple iPod worden. Sony lanceert twee typen MP3 spelers.

De Sony NW-E505 is de eerste flashgeheugen MP3 speler van het Japanse merk. Dit model is zeer compact van formaat en valt vooral op door zijn sublieme design. Mede door het gebruik van een OLED-scherm, is het verschil tussen behuizing en display niet te zien, de NW-E505 heeft een volledig vlak en gestroomlijnd uiterlijk. Verder heeft de NW-E505 een ingebouwde FM-radio en beschikt over 512 megabyte geheugen.

Daarnaast introduceert Sony een aantal Minidisc spelers met ingebouwde MP3 ondersteuning. Veel van ons zijn de Sony Minidisc wellicht vergeten, maar in de professionele muziekwereld is dit opslagmedium nog zeer populair. De Sony Netwerk Minidisc (MD) spelers beschikken over een USB poort voor de gegevensoverdracht.

Er komen drie nieuwe MD spelers met MP3 ondersteuning op de markt: de MZ-RH910, de MZ-RH710 en de MZ-RH10. Evenals de NW-E505 hebben de MD spelers een OLED-scherm.

Sony heeft nog geen prijs van de NW-E505 bekend gemaakt. De goedkoopste MD speler kost 199 euro en de duurste zal voor 299 euro over de toonbank gaan.

Engadget