Interessant:

Komst iPAQ Mobile Messenger steeds dichterbij

nieuws 15 februari 2005 om 22:17

De afgelopen week draaide de geruchtenmachine rondom Hewlett Packard's nieuwste iPAQ's op volle toeren. Reden hiervoor is de aankondiging van de iPAQ Mobile Messengers, HP's tweede handheld met telefoonfunctionaliteit.

Hewlett Packard bracht al eerder de h6315 uit, een Pocket PC Phone. Met de modellen uit de Mobile Messenger lijn wil HP laten zien dat de samensmelting van PDA, GSM en multimediaspeler een feit is.

Volgens een bron binnen Hewlett Packard wordt de eerste Mobile Messenger, de hw6500, op 17 maart aanstaande aan het publiek gepresenteerd. De hw6500 beschikt over tripleband GSM/GPRS, alle functies van een handheld en kan bovendien omgaan met muziek en videobeelden. Bovendien beschikt de eerste Mobile Messenger over een ingebouwde GPS module, hierdoor kan de h6500 ook als routeplanner worden gebruikt.

De Mobile Messengers van HP beschikken over een volledig QWERTY toetsenbord, een groot, duidelijk, vierkant kleurenscherm. Met deze nieuwste iPAQ modellen heeft iedereen een computer op zakformaat.

Later in het jaar komt ook de hw6700 uit. Deze iPAQ Mobile Messenger is uitgebreider dan de hw6500 en beschikt zelfs over een WiFi aansluiting voor draadloos internet en Bluetooth. Hewlett Packard brengt de hw6700 waarschijnlijk in het najaar van 2005 op de markt.

Brighthand