Interessant:

Geslachtsdeel Crazy Frog zorgt voor opschudding

nieuws 7 februari 2005 om 16:13

Ondanks klachten van 60 mensen mag de Crazy Frog reclame in Engeland toch op de buis blijven. De motorrijdende kikker met een minuscuul kleine penis heeft in Engeland voor heel wat commotie gezorgd.

Twee-en-twintig mensen hebben bij de Engelse Reclame Code Commissie (Advertising Standards Authority) geklaagd over het soft erotische karakter van de reclame. Vijf ouders wisten zich geen raad met vragen van kinderen over het cilinderachtige lichaamsdeel tussen de benen van de kikker.

De Advertising Standards Authority vindt het apart dat de kikker een geslachtsdeel heeft, maar vindt er verder geen sexuele boodschap van uit gaan.

De Reclame Code Commissie informeerde desgevraagd dat er in Nederland geen klachten waren binnen gekomen over de kikker. Jamba, een van de verkopers van de ringtone, was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Niet alle klachten gingen over het voortplantingsorgaan van Crazy Frog. Veel kijkers ergerden zich gewoon groen en geel aan de reclame. De kikker maakt sowieso veel los. Op internet zijn talloze hatesites te vinden over de virtuele slootbewoner.

Ondertussen legt de kikker ringtoneboeren geen windeieren. De BBC schat in dat de kikker de afgelopen weken meer dan 15 miljoen euro aan inkomsten heeft gegenereerd in Engeland.

De Crazy Frog is een beltoon die je op je mobiel kan plaatsen. De kikker is bedacht door de Zweedse designer Erik Wernquist.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws