Interessant:

Apple en Motorola werken samen aan mobiele iTunes

nieuws 20 december 2004 om 22:13

Apple en Motorola gaan samenwerken aan een mobiele versie van de iTunes Music Store. Vele computergebruikers kopen hun legale MP3's bij iTunes. Motorola gaat een speciale mobiele telefoon produceren voor iTunes.

Motorola en Apple hadden al eerder aangekondigd samen te gaan werken op het gebied van muziek. In januari wordt de mobiele versie van iTunes gelanceerd, waarschijnlijk tijdens de MacWorld Expo, een populaire Apple beurs.

Apple belooft dat de eerste iTunes-geschikte mobiele telefoon betaalbaar zal zijn. Motorola is verheugd door Apple uitgekozen te zijn door Apple voor de productie van 's werelds eerste iTunes mobiele telefoon. De Amerikaanse fabrikant kan wel een steuntje gebruiken, aangezien het van de tweede naar de derde plek zakte van grootste telefoonfabrikanten.

Mobiele operators zullen niet al te blij zijn met de samenwerking tussen Motorola en Apple. Mobiele operators hebben liever dat consumenten zoveel mogelijk data verzenden via het mobiele netwerk. De muziek van iTunes zal echter direct te downloaden zijn op de Motorola telefoons, zonder daarvoor te hoeven te betalen aan de mobiele operators.

infoSync World