Interessant:

Olympus presenteert volwaardige iPod concurrenten

nieuws 10 december 2004 om 18:24

Het Japanse Olympus, ons bekend van digitale fotocamera's, gaat ook MP3 spelers produceren. Olympus presenteerde zijn MP3 spelers op een Japanse technologiebeurs. De Olympus MP3 spelers komen in het voorjaar naar Europa.

Marktanalisten verwachten dat de markt voor MP3 spelers in 2008 een omvang van vijftig miljoen exemplaren zal bereiken. Olympus hoopt een graantje van deze groeimarkt mee te kunnen pikken.

Momenteel is Apple marktleider, maar liefst negentig procent van de digitale muziekspelers met harddisk bestaat uit een model van de Apple iPod.

De Olympus MP3 speler zal m:robe gaan heten. Olympus presenteerde verschillende modellen. Opvallend was de MR500i, een directe concurrent voor de iPod Photo. De MR500i bevat een enorm kleurenscherm en een ingebouwde digitale camera. De MR100 is het antwoord van Olympus op de iPod Mini.

De m:robe serie is momenteel verkrijgbaar in Japan, begin 2005 kunnen Amerikanen de m:robe's kopen en Europa kan vanaf het voorjaar 2005 de m:robe serie aanschaffen.

Emerce