Interessant:

Politiek wil snel einde aan Bluetooth problemen

nieuws 17 november 2004 om 22:57

Al enige maanden maakt de politiek zich zorgen om de veiligheidsproblemen van Bluetooth. De draadloze technologie maakt de communicatie tussen mobieltjes en handhelds kinderspel. Dit gemak gaat echter gepaard met de nodige problemen.

Het Ministerie van Economische Zaken heeft zich in de Bluetooth discussie gemengd en eist dat fabrikanten de problemen aanpakken.

Het televisieprogramma Radar legde de Bluetooth problemen bloot. PvdA Tweede Kamerlid Van Dam stelde kamervragen over de onveilige techniek. Kwaadwillenden kunnen zonder veel moeite via Bluetooth ongevraagd toegang krijgen tot agenda's, adresboeken, beloverzichten en fotoalbums van Bluetooth telefoons.

Staatssecretaris van Economische Zaken Van Gennip heeft de fabrikanten gevraagd deze fouten op te lossen door nieuwe software uit te brengen. Bovendien zouden fabrikanten consumenten over de gevaren van Bluetooth moeten inlichten.

De problemen rond Bluetooth worden nu serieus genomen in Nederland. Het is nu afwachten of fabrikanten de ingaan op de oproep van de staatssecretaris.

Planet Multimedia