Interessant:

Geen computer meer nodig om MP3s te downloaden

nieuws 8 september 2004 om 19:32

Niemand staat meer te kijken van een nieuwe legale MP3 betaaldienst. Vandaar dat Wippit een mobiele MP3 winkel lanceert. Wippit wil laten zien dat een computer overbodig is bij het downloaden van muziek. GSM's kunnen ook prima overweg met MP3's.

Wippit is een Brits bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de verspreiding van legale MP3's. Het bedrijf meent dat de huidige markt voor legale MP3's verzadigd is en zoekt daarom naar nieuwe afzetkanalen. Grote spelers op de MP3 markt, zoals iTunes en Napster, hebben ook aangekondigd draadloze muziekdiensten te lanceren.

Wippit wil met zijn nieuwe dienst MP3's en videoclips via WAP, GPRS en het moderne UMTS verspreiden. Het wordt mogelijk om de nieuwste hits te bekijken en te beluisteren op je mobiele telefoon. Mobieltjes worden steeds krachtiger en steeds meer modellen kunnen overweg met MP3's en videobestanden.

Wippit mobiel is momenteel alleen in Engeland actief. Men stuurt een SMS met de tekst "Wippit" naar een speciaal nummer. Vervolgens ontvangt men een klein programmaatje op zijn mobiele telefoon, waarmee de muziek direct gedownloaded kan worden.

Emerce