Interessant:

Werkwijze Stichting Brein bekritiseerd door PvdA

nieuws 19 augustus 2004 om 19:54

Onlangs verhevigde de Stichting Brein zijn maatregelen tegen Nederlandse KaZaA gebruikers, de muziekindustrie juicht de plannen van Brein toe. Maar de Partij van de Arbeid vraagt zich af of Brein wel legaal handelt. Minister Donner krijgt Kamervragen.

PvdA kamerlid Martijn van Dam gaat vragen stellen over de werkwijze van Brein aan Minister van Justitie, Piet Heijn Donner. Van Dam meent onder andere dat Brein niet zomaar chatberichten mag verzenden naar KaZaA gebruikers, bovendien vraagt Van Dam zich af of Brein het recht om informatie uit te wisselen ondermijnt met zijn acties.

Het Tweede Kamerlid benadrukt nog eens dat het legaal is om muziek en films te downloaden in Nederland, pas als bestanden geshared worden is men illegaal bezig.

Volgens Van Dam schendt Brein de privacywet door zomaar gegevens te verzamelen van KaZaA gebruikers, zo legt Brein onder andere het IP adres van een gebruiker vast.

Om opheldering te krijgen over de werkwijze van Brein stelt Van Dam maar liefst elf vragen aan Donner omtrent de werkwijze van Brein.

nu.nl