Interessant:

Nieuwe en oude tv uitzendingen bekijken op je mobiel

nieuws 29 juli 2004 om 22:37

Het Nederlandse Omroep Bedrijf gaat uitzendingen geschikt maken voor mobiele telefoons. Nieuwe en oude televisie uitzendingen kunnen voortaan bekeken worden op mobieltjes. Dit kan dankzij de snelle moderne mobiele netwerken.

De uitzendingen kunnen bekeken worden op mobiele telefoons die geschikt zijn voor UMTS of GPRS netwerken. Vooralsnog worden het Journaal, 3voor12 en Teletekst geschikt gemaakt voor de mobiele telefoons.

In de toekomst denkt men er zelfs aan om hele oude uitzendingen geschikt te maken voor mobiele uitzending. Dan wordt het zelfs mogelijk om oude Polygoon Journaals te bekijken.

Naast GPRS en UMTS netwerken, zullen uitzendingen ook via het EDGE netwerk uitgezonden worden. Sony Ericsson bracht onlangs een EDGE toestel uit, de K500i. Voor het overige zijn er weinig UMTS en EDGE toestellen beschikbaar voor consumenten.

Momenteel lopen de onderhandelingen tussen het NOB en de mobiele operators omtrent de aan te bieden programma's. Over enkele maanden zal blijken welke programma's mobiel te bekijken zijn.

Planet Multimedia