Interessant:

Steeds meer mobiele bellers kiezen voor i mode

nieuws 13 juli 2004 om 23:47

Het aantal i-mode gebruikers is in Europa flink toegenomen de laatste tijd. Aanvankelijk was de dienst alleen populair in Japan. KPN haalde i-mode naar Europa toe en zag met lede ogen toe hoe men de mobiele internetportaal links liet liggen.

Maar daar kwam onlangs verandering in. In het thuisland van i-mode, Japan, is de dienst razend populair. Mobiele operator NTT DoCoMo, de bedenker van i-mode, heeft altijd genoeg Japanse i-mode klanten weten aan te trekken. KPN en NTT DoCoMo werken al vele jaren samen en KPN haalde i-mode naar Europa toe. Maar de Europeanen zagen het nut van i-mode niet in en KPN zette alles op alles om Europa aan de i-mode te krijgen.

De uitgebreide reclamecampagnes en toestel aanbiedingen lijken eindelijk hun vruchten af te werpen. Onlangs kon KPN melden dat het aantal i-mode gebruikers buiten Japan gegroeid is tot drie miljoen. In totaal wordt i-mode nu in acht landen buiten Japan aangeboden. Van deze drie miljoen gebruikers, zitten er een miljoen in Nederland, België en Duitsland.

Momenteel probeert KPN i-mode nog populairder te maken door steeds meer i-mode toestellen uit te brengen. In de laatste vier maanden tijd steeg het aantal niet-Japanse i-mode gebruikers met een miljoen.

infoSync World