Interessant:

Woedende man stuurt 80.000 protest SMSjes in mei

nieuws 7 juni 2004 om 20:45

Een mobiele beller heeft in de maand mei meer dan tachtigduizend SMS’jes gestuurd, uit protest tegen zijn mobiele operator. De boze man uit Nieuw Zeeland verzond 2.580 SMS'jes per dag, omdat de provider een speciale SMS actie stopzette.

De Nieuw Zeelandse mobiele operator Telecom Corporation maakte in mei bekend te stoppen met haar flatfee SMS dienst. Voor een bedrag van ongeveer 3,20 euro per maand kon men voorheen onbeperkt SMS'en. In plaats van flatfee zou de dienst een limiet van 1000 berichten per maand krijgen.

Dit schoot de man in kwestie in het verkeerde keelgat.. De man was er namelijk van overtuigd dat de SMS actie tot het jaar 2010 gold. Direct na de aankondiging van Telecom Corporation besloot de man in de digitale pen te klimmen. Per dag zond hij 2.580 SMS'jes naar zijn vrienden met de tekst: "Hi. How are you?"

Het versturen van de 80.012 SMS'jes tegen normaal tarief zou 5.130 euro kosten bij Telecom Corporation. De mobiele operator stelde de limiet van 1.000 SMS'jes per maand in, omdat er meerdere veelverbruikers waren. Slechts enkele mobiele bellers zorgden voor het versturen van honderdduizend SMS'jes in de maand mei.

AZ Central