Interessant:

Zelfmoord scholiere door foute SMS examenuitslag

nieuws 25 mei 2004 om 22:52

Zelfmoorden zijn altijd tragisch, maar als iemand zelfmoord pleegt om een foutieve reden is dat dubbel zo wrang. Een Indiase scholiere pleegde zelfmoord nadat zij per SMS ontdekte dat ze voor haar examen gezakt was. Achteraf bleek dat ze geslaagd was.

De Indiase scholieren konden hun examenuitslag ontvangen per SMS. Dit diende men aan te geven op het examenformulier. Door ongelukkige omstandigheden kreeg de zeventien jarige scholiere een foutief SMS'je met de mededeling dat ze haar examen niet gehaald, terwijl ze in werkelijkheid geslaagd was.

Toen bekend werd dat ze wel geslaagd was, had de jongedame in kwestie zichzelf al van het leven beroofd. Momenteel wordt uitgezocht of de fout voor het verkeerde SMS'je bij het SMS bedrijf ligt, of dat er een andere oorzaak is voor deze rampzalige fout.

Scholieren staan in India onder immense druk om hun eindexamen te halen. De zelfmoordcijfers onder jongeren stijgen elk jaar weer rond de examenperiode. Steeds meer scholen bieden begeleiding voor scholieren die niet met de examendruk om kunnen gaan.

Cellular News