Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Nieuwe abonnementen Tele2 flexibel en goedkoop

nieuws 12 juli 2018 om 08:19

Eind april vernieuwde Tele2 haar abonnementen. In de nieuwe opzet zijn belminuten volledig optioneel. Ook kies je zelf de looptijd van het abonnement, waarbij ook maandabonnementen mogelijk zijn. In dit artikel bekijken we de abonnementen nader.

Data als basis

De basis van de nieuwe Tele2 abonnementen is een 4G databundel. De kleinste databundel bedraagt 2GB. Daarnaast kan je nog kiezen uit een 5GB , 10GB, 20GB en een Unlimited-bundel. De 20GB bundel is nieuw. Uit Tele2-onderzoek blijkt dat veel mensen door hun veranderende mobiele gedrag niet meer uitkomen met een 10GB databundel, maar de stap naar unlimited data te groot vinden. Unlimited data is in Nederland echt onbeperkt. Indien je meer dan 5 GB per dag gebruikt dien je wel een sms te sturen om opnieuw 5 GB data te krijgen. Deze sms is gratis en je kunt deze sms zo vaak sturen als je wilt. Bij alle andere databundels is internetten buiten je bundel niet mogelijk, waardoor je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Minuten optioneel

De databundel kan je uitbreiden met een bel/sms-bundel, maar dat hoeft niet. Je kan kiezen uit een bundel van 100 minuten of sms'jes, of een bundel met onbeperkt aantal minuten of sms'jes. Als je geen belbundel hebt dan betaal je per minuut of per bericht. Dit bedrag betaal je ook als je buiten je bundel belt. Voor Unlimited bellen geldt overigens wel een Fair Use Policy, net als bij andere aanbieders.

Flexibel ook in looptijd

De looptijd van de contracten bedraagt 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. De 1-maands-contracten zijn per maand 2 euro duurder. De jaarcontracten kosten 1 euro per maand meer. Het jaarcontract is alleen bij sim-only verkrijgbaar. Voor alle Tele2 abonnementen geldt dat je belbundel en databundel geldig zijn in de hele EU en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Met uitzondering van betaalde informatie- en servicenummers. Je kunt dus internetten, bellen en sms’en in de EU met de bundels die je gewend bent te gebruiken in Nederland. Data is wel gelimiteerd. Je mag per maand maximaal 9 GB van je bundel in Europa gebruiken. Voor elke MB meer betaal je 0,7 eurocent (7 euro per GB).

Concurrerende prijzen

Het goedkoopste Tele2 abonnement komt in de nieuwe opzet uit op 9 euro per maand bij een looptijd van 24 maanden. Je hebt dan 2 GB per maand. Het meest uitgebreide abonnement is een maandelijks opzegbaar Unlimited abonnement met onbeperkt data en onbeperkte belminuten en kost slechts 30 euro per maand.

Ten opzichte van de concurrentie zijn de prijzen van Tele2 erg scherp. Bij KPN-dochter Simyo kost een jaarabonnement met 8 GB data en onbeperkt bellen bijvoorbeeld 27 euro per maand. Tele2 biedt een jaarabonnement met onbeperkt bellen en 10 GB aan voor 21 euro per maand. Meer dan 20% goedkoper. Bij Vodafone-dochter Hollandsnieuwe betaal je 18 euro per maand voor een 2-jaarabonnement met 6 GB data (de grootste bundel) en onbeperkt bellen. Bij Tele2 betaal je per maand 2 euro meer, maar je hebt dan een 10 GB- bundel in plaats van 6 GB. Een identiek abonnement bij Vodafone kost zelfs 30 euro per maand.

portablegear.nl