Interessant:

Google Photos vervangt Picasa

nieuws 16 februari 2016 om 11:20

Google gaat de Picasa fotosharing-app stoppen en vervangen door Google Photos. Vanaf aankomende 1 mei zal Picasa officieel ter ziele gaan. Bestanden worden overgezet naar Google Photos. Bestaande logins blijven gehandhaafd.

Het uitfaseren van Picasa zal de komende maanden geleidelijk gebeuren. De Picasa desktop-app zal als eerste verdwijnen: deze is vanaf 15 maart niet meer werkzaam. Met de transitie wil Google af van de fragmentatie en de focus leggen op één fotoservice. Google zegt een betere ervaring te kunnen creeren door zich op één service, die meer functionaliteit biedt en werkt op zowel mobiel als desktop, te richten.

Picasa stond al langer op het gebied om afgeschreven te worden, eigenlijk al sinds Google vorig jaar de voorkeur gaf aan de op Android-gebaseerde Photos app. Degenen die niet de transitie naar Photos maken krijgen nog wel toegang tot hun data in hun Picasa Web Albums. Google verzekert echter dat "Google Photos een nieuw en slimmer product is, dat een een beter platform voor de toekomst biedt."

Google Blogspot