Interessant:

LG introduceert X cam en X screen

nieuws 15 februari 2016 om 10:38

LG Mobile introduceert met de X-serie een nieuwe serie mid-range smartphone met geavanceerde functionaliteiten. De eerste modellen in de nieuwe X-serie zijn de X cam en X screen.

"Iedereen heeft een favoriete smartphone-functionaliteit", vertelt Juno Cho, CEO van LG Mobile. "Bij LG denken wij dat er ruimte is voor toestellen die één ding erg goed doen en dat consumenten niet hoeven te betalen voor functionaliteiten die ze niet willen. Met de X-serie bieden we consumenten nog meer keuzemogelijkheden."

De LG X cam is aan de achterzijde voorzien van twee camera's (met een 13-megapixel en een 5-megapixel sensor) voor een optimale fotoervaring. Een dual-camera kan in theorie bijvoorbeeld gebruikt worden voor 3D-fotografie of voor het achteraf bijstellen van foto's. Aan de voorzijde komt het toestel met een 8-megapixel camera. Het display meet 5,2-inch en heeft een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels (Full HD). Voor het design van het toestel is gebruik gemaakt van LG's 3D Bending Glass, wat zorgt voor een elegante afwerking en een profiel dat op zijn dunste punt slechts 5,2 millimeter dik is. De octa-core processor met 2GB RAM zorgt voor degelijke prestaties en de 2.520 mAh batterij voor een goede accuduur. De LG X cam draait op Android 6.0 Marshmallow. Tot slot krijg je de beschikking over 16GB geheugen en 4G/LTE-support.

LG X screen & LG x cam
LG X screen & LG x cam

De LG X screen is, net als de LG V10, is voorzien van "Always-on" Second Screen. Dit tweede tweede scherm vind je boven het 4,93-inch HD In-cell hoofdscherm en meet 1,76-inch scherm (van 520 x 80 pixels). Het Second Screen zorgt voor eenvoudige multitasking: op dit schermpje heb je snel toegang tot vaak gebruikte apps en kan je een inkomend gesprek beantwoorden zonder je huidige activiteit te hoeven onderbreken. Ook kan je er direct je muziek mee afspelen en de datum en batterijduur op bekijken. Tevens ontvang je op dit scherm notificaties, zonder het toestel uit de slaapstand te hoeven halen. Aan de achterzijde van de LG X screen vind je een 13-megapixel camera en aan de voorzijde een 8-megapixel camera. Deze smartphone beschikt over een quad-core processor en draait op Android 6.0 Marshmallow

De LG X cam en LG X screen worden volgende maand in Azië, Europa en Zuid-Amerika uitgerold. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland. LG toont de nieuwe toestellen volgende week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona voor het eerst aan het grote publiek. Het Koreaanse bedrijf zal dan ook haar nieuwe vlaggenschipmodel, de LG G5, tonen.

LG Newsroom