Interessant:

Brain Training-app aangeklaagd om misleidende reclame

nieuws 19 januari 2016 om 13:27

De uitgevers van de Lumosity-app, een brain training-achtige toepassingen, zijn aangeklaagd door de FTC (de Amerikaanse marktwaakhond) voor het maken van ongegronde beweringen over de voordelen van de app.

Lumos Labs, de uitgevers van de Lumosity-app hebben inmiddels een schikking getroffen met de Federal Trade Commission (FTC), de marktwaakhond in de Verenigde Staten. De FTC had Lumos Labs aangeklaagd voor het misleiden van consumenten. Lumos Labs zou ongegronde claims doen dat de Lumosity-spelletjes gebruikers beter helpen presteren op het werk en op school en cognitieve achteruitgang door veroudering of gezondheidsproblemen voorkomen of uitstellen.

"Lumosity speelde in op de angst van consumenten over cognitieve vermindering door ouderdom en suggereerde dat hun spelletjes geheugenverlies, dementie en zelfs Alzheimer konden voorkomen", aldus de FTC. "Maar Lumosity kan dit simpelweg op geen enkele manier wetenschappelijk onderbouwen."

Lumosity Mobile voor iPhone
Lumosity Mobile voor iPhone

Lumos Labs betaalt een schadevergoeding van 2 miljoen dollar en moet haar abonneens een eenvoudige manier aanbieden op het abonnement op te zeggen. Onderzoek in 2009 wees ook al uit dat Brain Training niet slimmer maakt.

Cellular-news