Interessant:

KPN komt met Smart-OV simkaart voor openbaar vervoer

nieuws 30 november 2015 om 13:29

KPN introduceert een nieuwe SIM-kaart waarmee je veilig met je smartphone transacties kan verrichten. De nieuwe simkaart wordt in eerste instantie getest voor gebruik bij in- en uitchecken in het openbaar vervoer.

De nieuwe SIM-kaart wordt nu als eerste ingezet voor een proef van Smart-OV waarbij reizigers kunnen in- en uitchecken in het openbaar vervoer met hun smartphone. De vandaag aangekondigde Smart-OV proef is een gezamenlijk initiatief van alle openbaar vervoerbedrijven, tezamen met Translink, KPN en Vodafone. Deze innovatie wordt door de openbaar vervoerbedrijven gezien als een belangrijke stap om het betaalgemak in het openbaar vervoer te vergroten. Tijdens de proef, die drie maanden duurt, krijgen tweehonderd reizigers de kans ervaring op te doen met deze nieuwe en makkelijke manier van betalen in het openbaar vervoer. Zij ontvangen daarvoor een nieuwe SIM-kaart waar de OV-chipkaart op wordt geladen.

De nieuwe NFC SIM-kaart biedt mobiele abonnees de mogelijkheid tientallen denkbare betaal-, toegangs- en identificatietoepassingen op de SIM-kaart veilig op te slaan. En voor wie wil zou deze SIM-oplossing uiteindelijk alle (betaal)passen in de portemonnee kunnen vervangen.

KPN komt met Smart-OV simkaart voor openbaar vervoer
KPN komt met Smart-OV simkaart voor openbaar vervoer

Jasper Snijder, Directeur New Business bij KPN: "De smartphone wordt dankzij de toenemende connectiviteit en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Deze nieuwe SIM-oplossing van KPN speelt daar naadloos op in door op een gebruiksvriendelijke en veilige manier mobiele transacties voor onze klanten mogelijk te maken, waarbij gegevens versleuteld en op een afgeschermd gedeelte van de SIM-kaart worden opgeslagen."

KPN zal vanaf 1 januari alle nieuwe mobiele abonnees voorzien van een NFC SIM-kaart. Huidige KPN-klanten krijgen bij een reguliere SIM-kaart vervanging of op aanvraag de NFC SIM-kaart geleverd.

KPN