Interessant:

Sony presenteert RX100 IV, RX10 II en A7R II

nieuws 12 juni 2015 om 11:39

Sony heeft drie nieuwe professionele en geavanceerde camera's toegevoegd aan haar camera-assortiment. Het gaat om de RX100 IV, de RX10 II en de A7R II. Al deze modellen hebben prijzen van ruim boven de 1.000 euro.

De Sony DSC-RX100 IVáis de opvolger van deáSony DSC-RX100 III. Dit model is uitgerust met Sony's laatste generatie sensor, een 1-inch Exmor RS CMOS-sensor (20-megapixel), met een daaraan verbonden DRAM-geheugenchip voor snelle verwerkingstijden. Dit model heeft een verstelbaar 3-inch display met Sony's heldere WhiteMagic TFT-schermtechnologie en biedt een 2,9x optische zoom, een RAW-opnamemodus, een ingebouwde flitser en ondersteuning van WiFi en NFC.áHet design van de RX100 IV is vrijwel identiek aan de RX100 III, maar de interne specificaties zijn flink opgeschroefd. De burstmodus ondersteunt nu opnames tot 16 fps, en de sluitertijd biedt nu sluitertijden tot 1/32.000 per seconde. Het autofocus-systeem is daarnaast verbeterd, evenals de pop-up SVGA OLED elektronische viewfinder (van een resolutie van 1,44 miljoen pixels naar 2,35 miljoen pixels). Verder biedt de Sony RX100 IV de mogelijkheid om video's in 4K (FQHD) vast te leggen (met een maximum tot 5 minuten) in de XAVC S-codec. Ook kan je 40x super slow motion video (niet in 4K) opnemen, met 960 fps, 480 fps of 240 fps. De Sony RX100 IV komt later dit jaar op de markt voor een prijs rond de 1.000 euro.

Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV
Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV

De Sony DSC-RX10 II is een professionele bridge-camera met een 1-incháExmor RS CMOS-sensor met high-speed dataverwerking en een DRAM-geheugenchip, welke samen zorgen voor een zeer snelle verwerkingstijd van beelddata en professionele functionaliteiten mogelijk maken. Onder deze functionaliteiten zijn dezelfde functies die ook op de DSC-RX100 IV zijn te vinden, zoals een 40x super slow motion-opnamemodus (tot 960 fps), een ultra-fast anti-distortion shutter (met een maximale snelheid van 1/32.000 per seconde) en een 4K-video-opnamemodus. Tevens is het mogelijk om foto's in RAW-formaat vast te leggen.áOndersteuning van WiFi en NFC maakt het mogelijk om snel je video's en opnames te delen via je sociale netwerken.áDaarnaast beschikt de RX10 II over een high-contrastáXGA OLED Tru-Finder (een viewfinder met een resolutie van 2,35 miljoen pixels), voor heldere previews en afspeelmogelijkheden van je opnames.áDeze opvolger van deáSony DSC-RX10áis verder voorzien van een ingebouwde flitser en een verbeterd Fast Intelligent AF-systeem, voor high-speed en hoge precisie contrastdetectie bij opnames van bewegende beelden. De Sony RX10 II verschijnt later dit jaar voor een prijs rond de 1.300 euro.

Sony Cyber-shot DSC-RX10 II
Sony Cyber-shot DSC-RX10 II

De Sony A7R II is een systeemcamera in Sony's zeer geavanceerde en professionele Alpha-serie, met een 42,4-megapixel BSI CMOS-sensor met ingebouwde SteadyShot-beeldstabilisatie. Het 3-inch display van deze full-frame camera is verstelbaar, zodat je vanuit alle hoeken fraaie foto's en video's maakt.áDaarnaast beschikt dit model over een XGA OLED Tru-Finder, een viewfinder een dubbelzijdige lens, waarmee je de beschikking krijgt over een viewfinder met een zeer grote vergrotingsmogelijkheid tot 0,78x voor heldere previews van je opnames. Dit model biedt daarnaast een verbeterd sluitertijdmechanisme ten opzichte van de voorgaande A7R, ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie en ISO-waardes die reiken tot 102.400. Met de camera kan je video's in 4K (Ultra HD) vastleggen en foto's in RAW-formaat maken. Het is de eerste digitale camera met een ingebouwde full-frame 4K-videorecorder. De A7R II is compatibel met Sony's E-Mount, FE-Mount en A-Mount objectieven en is voorzien van een high-speed BIONZ X-beeldprocessor voor scherpe details en weinig ruis. Tot slot ondersteunt de Sony A7R II WiFi en NFC, en is de camera volledig compatibel met Sony's PlayMemories Mobile-app voor Android en iOS. De Sony A7R IIákomt dit najaar op de markt voor een prijs rond de 3.200 euro.

Sony A7R II
Sony A7R II

portablegear.nl