Interessant:

Bellen met smartwatch telt niet als handsfree

nieuws 9 mei 2015 om 10:29

Rijden met een smartwatch om kan leiden tot een fikse boete van 230 euro. De slimme horloges kunnen ook worden gezien als 'mobiele apparaten' en bellen middels een smartwatch telt dan ook niet als handsfree bellen.

TechblogáAlwayswithádeed navraag bij hetáministerie van Infrastructuur en Milieu, dat meldde dat de smartwatch valt onder Artikel 61a van het Reglement verkeersregels (""Het is degene die een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig dat is uitgerust met een motor bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.")

Het gaat erom hoe deze regel vervolgens geinterpreteerd wordt. 'Vasthouden' kan ruim gezien worden: niet alleen in de hand houden, maar ook tussen oor en schouder klemmen of om je pols bevestigen. Dit betekent dus dat bellen met een smartwatch dan ook niet doorgaat voor handsfree bellen. De rechter moet echter eenádefinitieve interpretatie van het wetsartikel geven. Naast Artikel 61a is er ook altijd nogáArtikel 5 Wegenverkeerswet (waarin staat dat het altijd verboden is je gevaarlijk te dragen in het verkeer, of om iets te doen dat voor gevaar zou kunnen zorgen).

Apple Watch
Apple Watch

Alwayswith