Interessant:

Politiek hoort musici in hun anti MP3 campagne

nieuws 12 februari 2004 om 22:24

Frans Bauer mengt zich in internationale anti-MP3 campagne en is als musicus tegen het downloaden van MP3's. Samen met Trijntje Oosterhuis en zeven andere muzikanten sprak Frans zijn zorgen uit over het toenemend MP3 gebruik.

De negen Nederlandse musici richtten hun brandbrief aan de Tweede Kamer, waarin deze week gedebatteerd werd over de Auteurswet en MP3 gebruik.

De muzikanten hebben een tweeledige mening over het digitaal verspreiden van muziek. Enerzijds zijn ze blij met de technische mogelijkheden om hun muziek snel bij hun fans te krijgen. Wel vrezen de muzikanten voor illegale verspreiding van hun muziek via programma's als KaZaA.

Tijdens het Tweede Kamer debat kreeg de brief van Frans Bauer en collegae aandacht van onder andere CDA kamerlid De vries. De Vries vreest voor banenverlies in de muzieksector door het vele downloaden en illegaal branden.

De Tweede Kamer voelt echter weinig om het downloaden van MP3's wettelijk strafbaar te maken. Het zou het Openbaar Ministerie teveel capaciteit kosten om al die MP3 zaken te moeten voeren. Voorlopig blijft het downloaden via KaZaA dus niet illegaal in Nederland.

WebWereld