Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

NTT DoCoMo met rampen-app

nieuws 17 maart 2015 om 12:01

De Japanse operator NTT DoCoMo heeft in Japan een protoypeámeertalige rampen-app, die in vijf talen waarschuwt voor mogelijke aardbevingen of tsunami's, uitgebracht.

De app maakt gebruik van NTT DoCoMo Early Warning "Area Mail"-service en waarschuwt voor mogelijk opkomende aardbevingen en tsunami's in vijf talen (Engels, Chinees, Koreaans, Spaans en Portugees) en is daarmee nu ook te gebruiken door gebruikers die geen Japans beheersen.

DeáEarly Warning "Area Mail"-service werd oorspronkelijk in februari 2012 geintroduceerd. De service distribueert vroege waarschuwingen voor aardbevingen en tsunami's die worden uitgevaardigd door het Japanse Meteorologische Instituut. Tevens wordt informatie over lokale rampen en evacuaties (alleen in het Japans), die wordt uitgegeven door nationale en regionale publieke instituties, getoond. De service is zo ontworpen dat hij ook betrouwbaar moet functioneren als mobiele netwerken overbelast worden door veel mobiel verkeer.

Als er een aardbeving wordt verwacht, wordt er een waarschuwing uitgestuurd naar mensen in het verwachte aardbevingsgebied. De waarschuwing bestaat uit een speciaal smartphone-alarm en een stem die "Aardbeving" meldt in de vooringestelde taal. Tegelijkertijd toont de telefoon een scherm met een Area Mail-bericht met de waarschuwing "Aardbeving Waarschuwing: Sterke bevingen binnenkort verwacht. Blijf kalm en zoek beschutting dichtbij". De nieuweámeertalige berichten zijn opgesteld met behulp van hetáJapanse Meteorologische Instituut. NTT DoCoMo ontwikkelde de app in samenwerking met de Japanse overheid.

NTT DoCoMo