Interessant:

Apple toont meer details Apple Watch

nieuws 29 november 2014 om 11:24

Apple heeft meer informatie uit de doeken gedaan over de Apple Watch, die begin 2015 verschijnt. Het polsporloge biedt onder meer Sketch, waarmee je tekeningetjes op je pols kan maken en deze direct naar een andere Apple Watch kan sturen.

Verder toonde Apple, onder de Timekeeping-functie, de optie "complications" - een term die is geleend van horlogemakers om een speciale set subfunctionaliteiten (die door de gebruiker kunnen worden geactiveerd en verschijnen op geselecteerde horlogeprofielen) te beschrijven. Je kan de Apple Watch bijvoorbeeld zo instellen dat je direct op het display het weerbericht, dagelijke activitetiten en beurskoersen kan bekijken rond een centrale analoge of digitale klok. Als je vervolgens op een dergelijke "complication" klikt, ga je naar de app voor meer info.

Verder toonde Apple meer van Sketch, een toepassing waarmee je tekeningetjes op je pols kan maken en deze direct naar een andere Apple Watch kan sturen. Daarnaast werd meer van de functie Tap gedemonstreerd, dit is een communicatietoepassing die stille alerts geefts op basis van haptische technologie.

De Apple Watch werd afgelopen september officieel aangekondigd, tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Apple's smartwatch verschijnt begin 2015 in drie uitvoeringen (als de Apple Watch, de Apple Watch Sport en luxe Apple Watch Edition) voor een nog onbekende prijs.

Apple Watch
Apple Watch

AppleInsider