Interessant:

Gerucht: gouden Apple Watch kost 5.000 dollar

nieuws 7 november 2014 om 13:16

Volgens de laatste geruchten gaat de gouden uitvoering van de Apple Watch tussen de 4.000 en 5.000 dollar (3.200 en 4.000 euro) kosten. De goedkoopste uitvoering van de Apple Watch kost 350 dollar (280 euro).

Apple kondigde de Apple Watch afgelopen september aan, tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het maakte toen bekend dat er drie varianten van de Watch zouden verschijnen: de Apple Watch (van roestvrij staal), de Apple Sport Watch (van aluminium) en de Apple Watch Edition (van 18-karaats goud). Verder heeft Apple al laten weten dat de goedkoopste uitvoering van de Watch (dat is de Sport Watch) 350 dollar (280 euro) gaat kosten. Officiele prijzen van andere modellen zijn nog niet bekend, maar volgens de laatste geruchten krijgt de gouden Watch Edition een prijskaartje van maar liefst tussen de  4.000 en 5.000 dollar (3.200 en 4.000 euro).

De Apple Watch bevat Apple's nieuwste navigatietool (na het iPod Click Wheel en het iPhone Multi-touch Display): het Digital Crown-draaiwieltje. Met Apple's smartwatch kan je vanaf je pols berichten zenden en ontvangen en telefoontjes op je iPhone beantwoorden. Daarnaast ondersteunt het slimme horloge Digital Touch, waarmee je snel persoonlijke informatie (zoals je hartslag) kan verzenden. Met het Digital Crown-draaiwieltje aan de zijkant kan je snel scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert. Het 2,5-inch Retina-display ondersteunt daarnaast Force Touch, een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt.

De Apple Watch is waarschijnlijk vanaf februari 2015 te koop.

Apple Watch Edition Gold
Apple Watch Edition Gold

Apple Insider