Interessant:

iPhone 6 Plus 128GB heeft problemen

nieuws 5 november 2014 om 14:20

Gebruikers van de 128GB uitvoering van de iPhone 6 Plus kunnen te maken krijgen met softwareproblemen. Sommige van deze toestellen, vooral waarop veel apps zijn geinstalleerd, zouden constant vastlopen en opnieuw opstarten. [Update]

Volgens website Business Korea kan Apple de problemen niet oplossen en moeten de toestellen mogelijk zelfs teruggeroepen worden. De recente iOS 8.1-update heeft de problemen in elk geval niet verholpen. Volgens insiders hebben de problemen mogelijk te maken met het gebruikte TLC NAND-geheugen van de iPhone 6 Plus 128GB. Dit geheugentype zou goedkoper zijn dan andere geheugentechnologieen, maar ook trager bij het lezen en schrijven van data. Als het daadwerkelijk aan het gebruikte geheugen ligt, zal Apple de toestellen uiteindelijk wel moeten vervangen. Eerder was er sprake van 'bendgate', waarbij (een beperkt aantal) iPhone 6 Plus-bezitters klaagden over een gebogen toestel.

Van de iPhone 6 Plus en iPhone 6 werden samen in totaal in de eerste drie dagen na release 10 miljoen exemplaren verkocht, een nieuw record voor Apple. Wegens de onverwacht grote vraag naar de toestellen besloot Apple eerder al de productie op te voeren.

Update: de hardwareproblemen met de iPhone 6 Plus 128GB zouden zo zeldzaam zijn, dat Apple voorlopig geen enkele intentie heeft om ze terug te roepen of te vervangen.

iPhone 6 Plus
iPhone 6 Plus

Business Korea