Interessant:

Anonieme KaZaA variant hindert MP3 heksenjacht

nieuws 17 januari 2004 om 03:48

Als het aan de muziekindustrie ligt worden MP3 downloaders in het verdoemhoekje gestopt, maar nu slaan MP3 gebruikers terug. De makers van Blubster, een KaZaA variant met zo'n vier miljoen gebruikers, ontwerpt een anonieme versie van zijn P2P programma.

Doordat Blubster bestanden gelijktijdig en via verschillende computers downloadt en het bestand pas na het downloaden wordt samengevoegd, blijft de downloader anoniem en ontraceerbaar.

Volgens Optisoft, de makers van Blubster, is deze techniek ook in staat om de vele nep MP3's van de echte te onderscheiden.

Met deze actie willen makers van P2P software laten merken, dat de muziekindustrie de gevolgen van MP3's overdrijven. De muziekindustrie zou in moeten zien dat er juist geld te verdienen valt met MP3's, zolang ze maar goedkoop zijn. Apple liet dit al zien met zijn iTunes Music Store, met MP3'tjes voor negentig eurocent.

De nieuwste cijfers laten tevens zien dat er een einde is gekomen aan de daling van het gebruik van programma's als KaZaA en Grokster. In oktober 2003 steeg het aantal met zes procent en in november 2003 zelfs met zeven procent.

The Register