Interessant:

Omate X smartwatch ziet levenslicht

nieuws 21 augustus 2014 om 12:10

Omate heeft de Omate X aangekondigd, een smartwatch met een MediaTek Aster-processor en een 1,54-inch touchdisplay. De Omate X is compatibel met iOS en Android.

Na een succesvolle Kickstarter-campagne bracht Omate vorig jaar de TrueSmart op de markt, een standalone smartwatch. Nu breidt Omate haar assortiment uit met de Omate X, een smartwatch waarmee je push-notificaties zoals binnenkomende gesprekken, sociale media-updates, berichten en reminders, van je Android- of iOS-smartphone op je pols kan ontvangen.

De Omate X heeft een dun (11 millimeter) minimalistisch design van metaal en beschikt over een MediaTek Aster-chipset, "de compactste chip voor wearables". Het horloge maakt contact met je smartphone via Bluetooth 4.0 en biedt een standbytijd van 7 dagen. Het toestel draait niet op Android, maar maakt gebruikt van de onbekende Nucleus RTOS-software.

"Als wij denken aan een smartwatch, denken we al snel aan een dure technologische gadget of een goedkope fitness-accessoire. Elke smartwatch op de markt vraagt de gebruiker om tevreden te zijn met een compromis - bijvoorbeeld wat betreft de batterijduur, de functionaliteit of de stijl. De TrueSmart was ontworpen voor de 10 procent van je tijd die je besteedt aan outdoor-activiteiten. De Omate X vult nu de andere 90 procent in. Het biedt je alle mogelijkheden van een ondersteunende smartwatch, zonder dat je op stijl hoeft in te leveren. De Omate X is meer dan een smartwatch: het is een fasion-statement", aldus Laurent Le Pen, CEO van Omate.

De Omate X is vanaf september in de Verenigde Staten te bestellen voor een prijs van 129 dollar (ongeveer 100 euro).

Omate X smartwatch
Omate X smartwatch

portablegear.nl