Interessant:

Sony Alpha 5100 systeemcamera gepresenteerd

nieuws 18 augustus 2014 om 10:37

Sony heeft de Sony Alpha 5100 gepresenteerd, een compacte systeemcamera - die compatibel is met Sony's E-mount NEX-objectieven - met een 180 graden verstelbaar 3-inch touchscreen.

De Sony Alpha 5100 (ILCE-5100) beschikt over een 24,3-megapixel APS-C Exmor CMOS sensor en een krachtige BIONZ X-processor. Daarnaast heeft dit model hetzelfde Fast Hybrid AF-systeem als de Alpha 6000, waarmee je zeer snel (in 0,07 seconde) kan focussen. Verder beschikt de Alpha 5100 over een 180 graden verstelbaar 3-inch WhiteMagic-touchscreen met Touch Focus, waarmee je eenvoudig op een onderwerp kan focussen door deze op het display aan te raken.

Via WiFi of NFC kan je snel bestanden uitwisselen met je Android-smartphone of -tablet. Via de Smart Remote Control-functie kan je een preview van een foto op je smartphone of tablet zien en vervolgens kan je je smartphone of tablet gebruiken als sluitertoets. De Sony Alpha 5100 is compatibel met de Sony PlayMemories Camera Apps, die extra creatieve mogelijkheden bieden.

Met de dual-video-recordingfunctie is het mogelijk om twee videobestanden (ÚÚn in Full HD AVCHD of XAVC S-formaat en ÚÚn in lagere MP4-resolutie) op te nemen. Dan heb je meteen een video voor professionele bewerking Ún een compactere video voor sociale netwerken beschikbaar. Tevens is de camera uitgerust met een ingebouwde flitser. Foto's zijn in RAW-formaat vast te leggen.

DeáSony Alpha 5100áverschijnt in september in de Verenigde Staten in een zwarte en witte uitvoering voor een prijs van 550 dollar (voor alleen de body, zonder kitlens). Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland moet nog volgen.

Sony Alpha 5100
Sony Alpha 5100

DPreview