Interessant:

iPad-verbod in voetbalstadions

nieuws 14 augustus 2014 om 10:11

Verschillende voetbalclubs, waaronder Manchester United en FC Twente, voeren dit jaar in hun stadion een iPad-verbod in. Het filmen en fotograferen met tablets zou veel toeschouwers hinderen en het zicht ontnemen.

Dat meldt treinkaart Metro. Manchester United was deze week de eerste die in haar stadion een verbod invoerde op iPads (en andere tablets) en laptops. Volgens de Engelsen storen veel supporters zich aan toeschouwers die met een tablet boven het hoofd filmen en fotograferen en zo het zicht belemmeren. Daarnaast zou Manchester Untited met het verbod het aantal 'illegale' opnamen van de wedstrijd willen terugdringen.

In navolging van Manchester United heeft FC Twente in Nederland een verbod op iPads en andere tablets in haar stadion ingesteld. Mochten fans toch een iPad of andere tablet meenemen, dan wordt deze bij binnenkomst in het stadion ingenomen.á"Er zit een grote camera op waarmee de wedstrijd gefilmd kan worden, dat is de voornaamste reden dat het hier niet is toegestaan", aldusáperschef Richard Peters van FC Twente tegenover Metro.

Bij onder meer Feyenoord, Ajax en PSV zijn tablets nog wel gewoon toegestaan. In 2010 werd bij de Amerikaanse honkbalploeg New York Yankees ook een iPad-verbod ingesteld, maar dat werd twee jaar later weer teruggedraaid.

Metro