Interessant:

Smartphones massaal mee naar toilet

nieuws 5 augustus 2014 om 09:39

Maar liefst 75 procent van de Amerikanen gebruikt wel eens de mobiele telefoon op de toilet: 24 procent van hen zegt zelfs niet zonder smartphone naar de wc te gaan.

Dat blijkt uit een infographic van websiteáMagazine Discount Center. Volgens deze infographic brengen mensen gemiddeld 30 minuten per dag door op de toilet en leest 63 procent van toiletgangers tijdens het wc-bezoek een boek, tijdschrift of krant. Mannen en wc-bezoekers onder de 34 jaar lezen vaker dan andere demografische groepen op de toilet.

Een derde van de wc-gangers zegt tijdens de grote of kleine boodschap de mail (zowel e-mail als reguliere post) te lezen. Wat betreft het gebruik van de mobiele telefoon op de kleine kamer is vooral sms'jes lezen (67 procent), een telefoontje beantwoorden (63 procent), e-mail lezen (42 procent), surfen over het web (38 procent), een app gebruiken (38 procent) en het gebruik van sociale netwerken (29 procent) populair.

Tot slot wordt afgeraden om e-books op de toilet te lezen, omdat bacterien erg lang op de plastic behuizing van e-reader of tablet kunnen overleven - veel langer dan op regulier papier.ááIn 2007 bleek eveneens uit onderzoek datáwc-bellenáin Nederland de gewoonste zaak van de wereld is (geen wonder dus dat er jaarlijks ook zo'ná200.000 mobieltjes in de toiletáverdwijnen).

Infographic Magazine Discount Center
Infographic Magazine Discount Center

Magazine Discount Center