Interessant:

Bose klaagt Apple's Beats aan

nieuws 28 juli 2014 om 10:31

Audiofabrikant Bose heeft headsetmaker Beats, tegenwoordig eigendom van Apple, aangeklaagd omdat het patenten van Bose op het gebied vanánoise-cancelling technologie zou hebben geschonden.

Apple kocht Beats afgelopen mei voor een bedrag vaná3 miljard dollar (2,2 miljard euro), naar verluidt vooral vanwege deáBeats Music-muziekstreamingservice.áOnderdeel van de acquisitie was dat Beats oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine voor Apple gingen werken.áMet Beats Music denkt Apple een waardig alternatief te hebben voor Spotify en soortgelijke streamingdiensten, waardoor het het aantal teruglopende iTunes-downloads kan compenseren.

Nu krijgt Apple echter het probleem Bose op haar bordje, dat Beats aanklaagt omdat het patenten van Bose op het gebiedáánoise-cancelling technologie zou hebben geschonden. Bose wil echter niet veel zeggen over de aanklacht.

In een kort officieel statement verklaart Bose: "Onze aanklacht is begrijpelijk en verklaart onze positie, maar verder leveren we geen commentaar op lopende rechtszaken. We kunnen wel meedelen dat Bose de afgelopen 30 jaar significante investeringen heeft gedaan in onderzoek, ontwikkeling, technologie en design van de gepatenteerde technologieen in onze hoofdtelefoons. Bose's gepatenteerde technologieen zorgen voor de exclusieve prestaties van onze QuietComfort Acoustic Noise Cancelling hoofdtelefoons. Wij doen er alles aan om onze investering en onze consumenten te beschermen en de patenten die wij bezitten te verdedigen".

Beats-headset
Beats-headset

9to5mac