Interessant:

Google presenteert Project Tango-tablet officieel

nieuws 6 juni 2014 om 10:05

Google heeft officieel het development-kit voor de Project Tango-tablet beschikbaar gesteld. De kit is gericht op de ontwikkeling van toepassingen met 3D-waarneming en is bedoeld voor professionele gebruikers.

Dankzij een motion tracking-camera, een geintegreerde dieptesensor en geavanceerde software kan je met de Project Tango-tablet driedimensionale beelden van objecten maken en kan de tablet diepte waarnemen, wat gebruikt kan worden voor 3D-toepassingen. De 7-inch tablet voor developers beschikt verder over een NVIDIA Tegra K1-processor met 4GB RAM, 128GB geheugen, WiFi, Bluetooth en 4G/LTE. Google stelde eerder al Project Tango-smartphones beschikbaar aan developers.

Project Tango-apparaten beschikken over hardware en software die speciaal is ontworpen om de volledige 3D-beweging van het apparaten waar te nemen, terwijl tegelijkertijd een kaart van de omgeving wordt gecreeerd. De sensoren van een Project Tango-toestel kunnen meer dan een kwart miljoen 3D-bewegingen per seconde waarnemen, en deze informatie over positie en orientatie wordt in real-time geupdatet, zodat de data direct in een 3D-model van je omgeving kan worden omgezet. Het is nog niet bekend wanneer de Project Tango-technologie zal worden toegepast op de consumentenmarkt.

Google's concurrent Facebookákochtáafgelopen mei Oculus Rift, maker van virtual reality-headsets voor games, voor een bedrag van 2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Facebook wil hiermee waarschijnlijk ook '3D-werelden' voor haar gebruikers gaan creeren.

Google