Interessant:

LG G3 officieel gepresenteerd

nieuws 28 mei 2014 om 09:36

LG heeft, zoals verwacht, gisteravond officieel de LG G3 geintroduceerd. De G3 is een phablet met een 5,5-inch Quad HD-display en een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie. [update]

De LG G3, die afgelopen maandag voortijdig op de Nederlandse LG website online werd gezet,   heeft een 5,5-inch display met een Quad HD (1.440 x 2.560 pixels) schermresolutie met een pixeldichtheid van 538ppi. Het toestel produceert scherpe en heldere beelden, vergelijkbaar met de hoge kwaliteit van fotoboeken. Door de hele dunne randen rondom het display en een schermoppervlakte van 76,4 procent, ligt de telefoon net zo comfortabel in de hand als kleinere inchmaten. LG rustte de G3 uit met een 3.000mAh verwisselbare batterij en geavanceerde optimalisatietechnologie om de efficientie van de batterij  te vergroten. Door het metaal in de batterij te vervangen door grafiet is het de ontwikkelaars van LG gelukt de levensduur van de G3 batterij te vergroten. Een andere innovatie is de manier van opladen. Met de G3 is het mogelijk om gemakkelijk draadloos op te laden. Een compacte en opvouwbare draadloze oplader, de Wireless Charger, die compatibel is met Qi-technologie, is los verkrijgbaar.

LG G3
LG G3

Het Floating Arc design van de G3 zorgt met zijn ergonomische boog en slanke zijprofiel voor een comfortabele ligging in de hand. LG's kenmerkende Back Button (ook bekend als Rear Key) design beschikt over een nieuw ontworpen aan- en uitknop en volumeknoppen. De stijlvolle metalen skin met matte afwerking zorgt ervoor dat de G3 schoon en vingerafdruk vrij blijft. Ook de interface is vernieuwd en is intuïtiever en fraaier dan voorheen. Alle onnodige visuele elementen zijn verwijderd. Iedere functie heeft een eigen kleur, zodat het een logisch overzicht is. Het cirkelvormige motief van de pictogrammen is afgeleid van de vorm en het concept van het logo van LG. 

De geavanceerde 13-megapixel OIS+ camera van de LG G3 is ontworpen om snel en gemakkelijk bijzondere momenten vast te leggen. De innovatieve Laser Auto Focus maakt het mogelijk dat de G3 het beste moment vangt - ook weinig licht - door de afstand te meten tussen het onderwerp en de camera met behulp van een supersnelle laserstraal. LG heeft ook het proces vereenvoudigd. Voorheen moest bij fotograferen handmatig het onderwerp geselecteerd worden in het beeld en vervolgens de foto schieten. Met de G3 gaat dat in één beweging. Alleen het selecteren is al voldoende om direct de foto te maken.

LG G3 camera
LG G3 camera

De 2,1-megapixel camera aan de voorkant is ook voorzien van een aantal verbeteringen, zoals een grotere beeldsensor en diafragma voor meer licht en mooiere selfies. Daarnaast is er een unieke twist toegevoegd aan de standaard getimede selfie modus: de 'gesture control'. Zet de G3 neer en maak een vuist zodra iedereen er klaar voor staat, de G3 herkent dit gebaar en begint automatisch met aftellen. De armlengte is dus niet meer belangrijk. Makkelijker kan niet.

De LG G3 is verder voorzien van een 2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor (met 2GB of 3GB DDR RAM), 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 128GB), 4G/LTE, WiFi, NFC, Bluetooth Smart, aGPS en Android 4.4.2 KitKat. Tevens vind je op het toestel speciale LG-functies, zoals Knock Code (toestel activeren met een zelfgekozen code), Smart Keyboard (toetsenbord leert jouw gewoontes om sneller te kunnen typen), Smart Notice (advies op basis van het gedrag van de gebruiker, telefoongebruik en locatie) en Content Lock (bestanden beveiligen).

De LG G3 komt in Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. Vanaf 28 mei zal de wereldwijde uitrol van het toestel beginnen in Zuid-Korea. Informatie over de prijs (waarschijnlijk 599 euro) en beschikbaarheid in Nederland volgt.

UPDATE: de LG G3 zal begin juli beschikbaar zijn in Nederland, de adviesprijzen zijn € 549,- (16GB) en € 599,- (32GB). De G3 zal hier beschikbaar zijn in de kleuren Metallic Black, Silk White en Shine Gold. Met de lancering van de G3 zullen ook de accessoires beschikbaar zijn, waaronder de Quick Circle Case (€ 39,90) in de kleuren Titan Black, White en Gold. De Wireless Charger (€ 29,90) zal ook beschikbaar zijn ten tijde van de lancering.

LG G3
LG G3

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws