Interessant:

iF productdesign-award voor Sony Xperia Z1 Compact

nieuws 3 maart 2014 om 12:59

Sony heeft 26 iF Design Awards gewonnen. Naast de Xperia Z1 Compact vielen ook de Xperia Z Ultra, de Xperia C, de SmartWatch 2, de Cyber-shot DSC-RX10 en de VAIO Tap 11-tablet-pc in de prijzen.

De Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Xperia C en SmartWatch 2 kregen een 'reguliere' iF Design Award, waarbij verder geen jurycommentaar werd gegeven. De Z1 Compact is een compacte en waterbestendige smartphone met een 4,3-inch display, een quad-core processor en Android 4.3 Jelly Bean. Het toestel is in Nederland te koop voor een adviesprijs van 549 euro.

De Sony Cyber-shot DSC-RX10á(een kostbare bridge-camera met een prijs rond de 1.000 euro) en de Sony VAIO Tap 11á(een hybride 11,6-inch Windows 8-tablet/ultrabook) kregen de 'iF gold award' voor productdesign. Aan deze 'gouden prijs' is wel jurycommentaar gekoppeld.

Over de RX10 schrijft de jury: "Dit product overtuigt door de extreem strakke vormgeving in elk detail." De VAIO Tap 11 viel het volgende commentaar ten deel: "Deze tablet pc laat zien hoe een volwassen merk blijft innoveren met een consistent design en optimale aandacht voor details."

Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z1 Compact

Sony Mobile Blog