Interessant:

23 februari: Eerste Nationale Mobielloze Zondag

nieuws 20 februari 2014 om 12:05

Om aandacht te vragen voor de overheersende rol die de mobiele telefoon in ons leven inneemt, is aankomende 23 februari uitgeroepen tot Eerste Nationale Mobielloze Zondag.

Nederland telt sinds 2006 meer telefoons dan inwoners. Wereldwijd zijn er meer mobiele telefoons dan tandenborstels en hebben meer mensen een mobieltje dan een WC. We zijn altijd bereikbaar: we Whatsappen, Facebooken en delen foto's op Instagram. Sterker nog, de mobiel wordt steeds minder gebruikt om te bellen en steeds vaker voor chats en posts op social media. Veel deelnemers aan Mobielloze Zondag zullen de eerste uren dan ook enorm moeten wennen, niet in de laatste plaats omdat 91% de telefoon altijd binnen armbereik houdt - beweren de initiatiefnemers van mobiellozezondag.nl.

Trendwatcher Lieke Lamb plaatst het initiatief in één lijn met de opkomst van mindfullness: "Kleine momenten beleven zonder de afleiding van die grote wereld op je mobiel past daar perfect bij. En het zorgt voor een terugkeer naar het hebben van contact buiten onze online netwerken."

Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, stelt dat het af en toe uitzetten van het mobieltje geen kwaad kan: "Zo houd je oog voor de mensen om je heen". De geluksdeskundige stelt dat "het jou en de mensen om je heen alleen maar gelukkiger kan maken."

De actie komt niet op een gelukkig moment: maandag 24 februari begint het Mobile World Congress 2014 in Barcelona, waar veel nieuwe mobieltjes worden gepresenteerd - en waar gemiddeld meer mobieltjes worden gebruikt dan normaal. Daarnaast is het curieus dat het initiatief afkomstig is van telecomprovider Ben dat met deze 'feel-good'-actie juist mensen lijkt te willen werven, zodat zij in de toekomst méér met Ben gaan bellen.

Infographic mobiellozezondag.nl
Infographic mobiellozezondag.nl

mobiellozezondag.nl