Interessant:

Tinder dating-app populair op Olympische Spelen

nieuws 14 februari 2014 om 20:13

De Tinder dating-app is bijzonder populair onder atleten op de Olympische Spelen in Sotsji. De atleten in het Olympisch dorp gebruiken de app massaal om met elkaar in contact te komen en te daten.

Dat vertelde onder meer de 23-jarige Amerikaanse snowboardster Jamie Anderson (winnaar van een gouden medaille) aan US Weekly. Zij zegt zelfs de app uiteindelijk te hebben gedeleted omdat het te veel afleidde. 

Tinder is een app met wie je te weten kan komen wie in de buurt jou leuk vinden, zodat je elkaar wellicht beter kan leren kennen. Tinder zoekt iemand bij jou in de buurt die de app ook gebruikt en laat vervolgens deze persoon zien. Die persoon kan jij leuk vinden of overslaan. Als iemand jou ook leuk vindt, stelt Tinder je aan elkaar voor en kun je in de app met elkaar chatten. Met Matchmaker kun in Tinder ook twee van je vrienden gemakkelijk aan elkaar voorstellen.

Alle atleten die deelnemen aan  Sotsji 2014 ontvingen dit jaar van het IOC en Samsung de Samsung Galaxy Note 3, die is uitgeroepen tot de officiële telefoon van de Olympische Spelen. De Tinder-app is, zover bekend, niet voorgeinstalleerd op de telefoon.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Yahoo Sports! The Post Game