Interessant:

GPS-onderbroek tegen verkrachting

nieuws 6 april 2013 om 12:28

In India hebben technologiestudenten vrouwenondergoed tegen verkrachting ontworpen. Het ondergoed beschermt tegen verkrachters middels electrische schokken en beschikt over ingebouwde GPS.

Uit India komen de laatste veel schokkende berichten over verkrachtingen. Enkele Indiase studenten bedachten daarom een manier om vrouwen tegen verkrachters te beschermen: anti-verkrachtingsondergoed. Het ondergoed is voorzien van verschillende drukpunten (die 'ongewenste druk detecteert') en als de verkrachter deze aanraakt krijgt hij een electrische schok. Tevens wordt de GPS-locatie van de vrouw naar de politie gestuurd en wordt er een SMS'je verzonden naar familie van de vrouw.

Het ondergoed kan tot 82 schokken van 3.800 kilovolt geven. De drukpunten van het ondergoed zitten rond de buste. Het is nog niet duidelijk wanneer het anti-verkrachtingsondergoed officieel in India op de markt komt.

In 2005 werd ook een nieuw soort lingerie geintroduceerd die moest beschermen tegen GSM diefstal. In 2008 waren feministen boos om een GPS-beha.

Daily Mail