Interessant:

Film APP deze week in premiere

nieuws 4 april 2013 om 09:40

De Nederlandse film APP is deze week in premiere gegaan in de Nederlandse bioscopen. Bijzonder is dat voor deze film een 'second screen'-app beschikbaar is waarmee je op je smartphone of tablet een parallele verhaallijn kan volgen.

In deze Nederlandstalige horrorfilm (die eind 2011 werd aangekondigd) gaat psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan apps, social media en haar smartphone. Studente Sophie (Isis Cabolet) is haar beste vriendin en ze heeft een relatie met Daan (Matthijs van de Sande Bakhuyzen).

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat een onbekende op haar smartphone een mysterieuze APP heeft geïnstalleerd, die een antwoord heeft op alle vragen die ze heeft. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op die betrekking hebben op haar persoonlijk leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het meer is dan een handige APP.

De horror-thriller APP is de eerste bioscoopfilm ter wereld die ondersteund wordt door een 'second screen' applicatie. Via het tweede scherm volgt de kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn die op sleutelscènes van de film op het grote doek en een mobiele device samenkomen. De kijker zal worden verrast met intrigerende foto's, geluiden en extra film scènes die volledig synchroon lopen met de film en die optimaal in het scenario zijn geïntegreerd.

De app voor de film is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen. Omdat internet niet altijd beschikbaar is in de bioscoop werkt de App tijdens de film zonder internet. Het is daarom handig de app thuis reeds te downloaden.

portablegear.nl