Interessant:

PETA boos om iPhone-visgame: 1 april-grap

nieuws 3 april 2013 om 09:08

Het bericht dat dierenwelzijnsoganisatie PETA boos is om de visgame Ridiculous Fishing (van de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer) voor de iPhone en iPad blijkt een 1 april-grap.

In 2008 noemde de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) vissen "zeekatjes" ("sea kittens") in de hoop dat mensen meer begaan zouden zijn met het welzijn van vissen als ze als "aaibaar" zouden worden gezien.

De Britse website PocketGamer kwam deze week met de 1 april-grap dat PETA laaiend is over de game Ridiculous Fishing voor de iPhone en iPad, van de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer uit Utrecht, waarin je vissen kan doden met pistolen en kettingzagen of de vissen kan elektrocuteren met broodroosters. "Natuurlijke zeekatjes zijn historisch laag en veel soorten zijn het uitsterven nabij", citeert PocketGamer zogenaamdde PETA. "We zijn er niet blij mee dat het doden van deze dieren op zo'n luchtige manier wordt benaderd - niet voor eten, zelfs niet voor sport, maar puur voor de lol".

"Ridiculous Fishing laat je zelfs waterkatjes elektrocuteren" schrijft de PETA/PocketGamer verder, "dat is een praktijk die erg veel lijkt op dynamietvissen - een illegale en erg schadelijke methode van het doden van zeekatjes die nog altijd doorgaat ondanks internationale druk het overal te vervolgen". De PETA had in 2011 ook kritiek op het wasbeerpak van Mario in Super Mario Land 3D, en dat was geen 1 apgril-grap.

Ridiculous Fishing is voor 2,69 te downloaden in de iTunes App Store.

Ridiculous Fishing voor iPhone/iPad
Ridiculous Fishing voor iPhone/iPad

PocketGamer.co.uk