Interessant:

Niks over van originele principes in Napster 2.0

nieuws 29 oktober 2003 om 22:24

De nieuwe eigenaar van Napster maakt handig gebruik van de naam Napster en heeft er een legale MP3 betaaldienst van gemaakt. Met grote concurrentie van Apple iTunes is het noodzakelijk creatief te zijn, vandaar de Napster Prepaid Card.

Net zoals de meeste online MP3 winkels werkt Napster met creditcard betalingen. Om ook MP3 fans zonder creditcard tegemoet te komen worden in 14.000 verkooppunten Napster Prepaid Cards verkocht. Deze prepaid kaarten zijn vooral bedoeld voor jongeren onder de achttien jaar.

Vandaag wordt Napster 2.0 gelanceerd en komt er een officieel einde aan de illegale gratis muziekuitwisseling via Napster.

Voor negentig eurocent kunnen losse MP3's gedownloaded worden, voor een heel album betaalt men negen euro. Helaas kunnen alleen Amerikanen gebruik maken van Napster 2.0.

Critici beweren dat Napster 2.0 te commercieel is en geen extra's biedt voor de trouwe Napster fan. Zo kan men onderling geen muziek uitwisselen, zijn er geen chat forums en is de MP3 database beperkt.

Planet Multimedia