Interessant:

Geen KaZaA en toch vervolgd voor sharen MP3s

nieuws 14 oktober 2003 om 20:11

Het is al langer bekend bij KaZaA gebruikers dat zij vervolgd kunnen worden voor het sharen van illegale MP3's. Maar omdat de kans op vervolging klein is, nemen vele KaZaA'ers het risico op de koop toe. Men waant zich onterecht veilig.

Het is echter abnormaal dat je wordt vervolgd voor MP3-sharing terwijl je helemaal geen KaZaA hebt. Dit overkwam een Californische man. De Amerikaanse MP3 waakhond beschuldigt hem van het sharen van Latin muziek via KaZaA. Ross Plank stond perplex van deze beschuldiging, hij houdt namelijk helemaal niet van Latin muziek. Maar veel belangrijker nog, Plank had KaZaA niet op zijn computer geïnstalleerd ten tijde van het RIAA onderzoek.

Een belangenvereniging voor de rechten van burgers op internet EFF, heeft Plank hulp aangeboden. De EFF wil met deze rechtszaak laten zien dat de RIAA verkeerd te werk gaat. Zo houdt de RIAA geen rekening met de privacy van burgers en worden aanklachten lukraak de deur uitgedaan.

De RIAA reageerde direct op deze grove fout. In het vervolg zal de RIAA gedegen vooronderzoek verrichten bij aanklachten tegen KaZaA'ers.

WebWereld