Interessant:

Sony: iPhone-concurrent in 2013

nieuws 19 november 2012 om 10:19

Sony-topman†Dennis Van Schie zegt in de Duitse editie van de Financial Times†dat Sony begin 2013 een Xperia-smartphone zal onthullen, waarmee het de directe concurrentie aangaat met de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S3.

Het nieuwe topmodel van Sony moet onthuld worden op de CES 2013-elektronicabeurs in Las Vegas. Sony zal zich daarbij blijven richten op Android-smartphones en het is vooralsnog niet van plan om een Windows Phone te introduceren. Wel zegt Sony "een goede relatie met Microsoft te hebben en de ontwikkeling van Windows Phone nauw in de gaten te houden. Als het succes heeft, is Sony niet onvoorbereid".

Om de concurrentie bij te kunnen blijven houden moet ook Sony saneren. Sleutel daarbij is de integratie van Sony's verschillende onderdelen, zoals de muziek-, film- en televisiebedrijven Het Japanse bedrijf wil eind 2013 met de online muziek- en filmplatforms Music en Video Unlimited ook eindelijk een serieuze concurrent bieden voor Apple's iTunes.

Sony blijft ook Xperia-tablets voeren, maar zal niet veel nieuwe tablet-modellen introduceren, "omdat het erg moeilijk is geworden om geld te verdienen met tablets".

Sony's huidige topmodel is de Sony Xperia T, een 4,6-inch HD Android 4.0-smartphone met een dual-core processor en 13-megapixel camera. Sony denkt in 2013 echter dit toestel te kunnen overtreffen om de directe concurrentie aan te gaan met de iPhone 5 en Samsung Galaxy S3.

Financial Times Deutschland